Sinner’s Sunday | Donuts

Het is weer tijd voor iets lekkers! Vandaag staan er donuts op het menu. Dit recept is goed voor 6 overheerlijke donuts klaargemaakt in de oven.

Wat heb je nodig?
– Een oven
– Een appelboor
– Een koekjesuitsnijder
– 250gr bakmeel
– 125ml volle melk
– 2tl bakpoeder
– 1 ei
– 50gr gesmolten (ongezouten) boter
– 100gr kristalsuiker
– 2tl vanille extract
– 200gr poedersuiker
– versiering, zoals hagelslag of kaneelsuiker (wat je maar wilt)

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Breek in een grote kom het ei. Voeg daarbij de suiker, de gesmolten boter en vanille extract. Meng dit alles goed door met een garde tot een gladde beslag.
Voeg daarna de melk toe en roer goed door. Nu voeg je het bakpoeder en het gezeefde meel toe en mix je alles tot je een dikke deeg krijgt. Als het niet meer met de garde gaat, pak je een lepel.
Wanneer je deeg dik is moet het even laten rusten. Bedek de schaal met vershoudfolie of een natte theedoek en zet het voor 30 minuten weg in de koelkast.

Bestuif je werkblad met wat meel. Pak je deeg uit de kom en kneed het tot een mooie gladde bal. Druk met beide handen de bal plat tot je een dikte hebt van ongeveer 1,5 cm. Nu kan je met je koekjesuitsnijder rondjes uitsnijden. Met de appelboor maak je het middelste gaatje. Nadat je ze hebt uitgesneden leg je de donuts op een met bakpapier beklede ovenblad. Plaats je donuts nu in de voorverwarmde oven en bak ze in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.

Versieren
Doe poedersuiker in een ondiep schaaltje en je hagelslag (of andere topping) in een ander schaaltje. Voeg bij je poedersuiker 2tl vanille extract en een beetje heet (van de kook) water toe. Meng tot een plakkerig papje.
Doop de bovenkant van je donut in het poedersuikerpapje en daarna direct in de hagelslag.

En klaar is je donut! Eet smakelijk!

A.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s