Vijftig tinten grijs – E.L. James

Boekrecensie Vijftig tinten grijs.

Vijftig tinten grijs is het eerste deel uit een trilogie. Anastacia, oftewel Ana, is student Engelse literatuur. Ze zit in de laatste fase van haar studie en het collegejaar is bijna voorbij. Haar huisgenoot Katherine, redacteur van het universiteitsblad, heeft griep en stuurt Ana naar het interview waarvoor ze maanden moeite heeft gedaan om de  afspraak voor elkaar te krijgen. Het gaat namelijk om een afspraak met multimiljonair Christian Grey.

Vanaf het moment dat Ana Christian ziet, voelt ze een soort spanning. En die spanning is wederzijds. Ana krijgt Christian niet uit haar hoofd. Al gauw verschijnt Christian in de winkel waar Ana werkt. Hier blijkt dat er toch iets is wat haar aantrekt tot hem, maar wat? Het is een mysterieuze man. Na een avondje stappen belt Ana in een dronken bui Christian op. Hij komt haar spontaan ophalen en neemt haar mee naar zijn hotelkamer. Hier slaapt ze haar roes uit. En zo begint het liefdesverhaal van Ana en Christian. Er ontpopt een relatie dat in de verste verte niet op een gewone lijkt. Het blijkt dat Christian een voorliefde heeft voor SM praktijken. Gaat Ana hierin mee of schrikt het haar af en keert ze hem de rug toe?

Wat is er toch zo geweldig aan dit boek vroeg ik me. Het staat op nummer 1 van The New York Times Bestsellers lijst en gaat als warme broodjes over de toonbank. Dus er moet iets geweldigs zijn aan dit boek. Tijdens het lezen van dit boek viel als eerst op hoe makkelijk het geschreven is. Je zou kunnen zeggen dat het niveau van het boek op de Bouquetreeks zit. Een verschil is dat in Vijftig tinten grijs de seksscènes om de 5 pagina’s plaatsvinden. Als men denkt hier te maken te hebben met literatuur, dan kom je bedrogen uit.

Een aanrader? Nee. Maar heb je niks te doen en ben je toch nieuwsgierig, ga je gang!

Titel: Vijftig tinten grijs
Auteur: E.L. James
ISBN: 978-90-466-2184-6
Uitgever: Prometheus, mei 2012

A.

Advertenties

2 gedachtes over “Vijftig tinten grijs – E.L. James

  1. Pingback: Recensie: E.L. James - Vijftig tinten grijs | Ranking the Books

  2. Pingback: De balans opmaken: boeken 2012 « Mimïsme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s