Recensie Genadeloos – Karin Slaughter

Genadeloos – Karin Slaughter

Het verhaal begint in 1974, Lucy Bennet, een prostituee verdwijnt. De jonge Amanda Wagner, dochter van veteraan Duke Wagner van het Atlanta Politie Korps, probeert haar plek te veroveren binnen het vooral mannelijke korps. Het is een tijd waarin mannen vinden dat vrouwen thuis horen te zijn en waar blanken en zwarten elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Amanda en haar partner Evelyn Mtichell krijgen regelmatig seksistische opmerkingen naar hun hoofd geslingerd, iets waar vooral Evelyn zich aan ergert.

Wanneer er een jonge vrouw verdwijnt, lijkt deze verdacht veel op de zaak die Amanda en Evelyn in de jaren ’70 onder de hoede hadden. De verdwijning van deze jonge vrouw heeft iets te maken met het verleden van Will Trent en Amanda Wagner. Wanneer Amanda besluit Will buiten het onderzoek te laten, wordt hij nieuwsgierig en komt hij erachter dat de verdwijning met zijn verleden te maken heeft. Zijn vriendin Sara, patholoog, helpt hem met de verwerking van het verleden. Maar dat kan alleen als Amanda hem alles vertelt.

Genadeloos is een spannend boek, een echte pageturner. Ik had ook niet anders verwacht. Je wordt meteen gegrepen in het eerste hoofdstuk. Nu wordt duidelijk waar Will vandaan komt en waarom hij is zoals hij is. Natuurlijk, als Karin Slaughter-fan, wil ik dat zij doorgaat met de serie. Maar ik vind ook dat dit boek ook een goede afsluiter had kunnen zijn van de Will Trent-serie.

Productinformatie
Titel: Genadeloos
Auteur: Karin Slaughter
ISBN: 9023475755 of 9789023475750
Genre: Literaire thriller
Uitgeverij: Cargo
Prijs: €19,90

Advertenties

3 gedachtes over “Recensie Genadeloos – Karin Slaughter

  1. Pingback: UPDATE: 12-maanden-12-boeken-lijstje | Mimïsme

  2. Pingback: Ik Lees Nederlands 2015 | Mimïsme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s