Recensie: Slaap – Lars Kepler

slaap

Op een spoorbrug in Södertälje ziet een machinist een jonge man lopen. Hij belt de politie. Wie loopt er in de kou en sneeuw nou helemaal alleen over een spoor? De jonge man is zwak, ziek en blijkt officieel dood verklaard te zijn. Het is Michael Kohler-Frost, één van de slachtoffers van seriemoordenaar Jurek Walter. Ooit samen met zijn zusje Felicia verdwenen van de aardbodem.

Michael wordt opgenomen in het ziekenhuis, hij lijdt aan de veteranenziekte. Hij is één van de slachtoffer die ontsnapt is en beweert dat zijn zusje Felicia nog leeft en dat ze in leven werden gehouden door de Zandman.

Rechercheur Joona Linna was degene die Jurek Walter destijds opsloot achter slot en grendel. Hoe kan het dan dat er na 13 jaar een slachtoffer boven water komt? Hij belt naar de gesloten inrichting om uit te zoeken of Walter nog vastzit. Hij zit vast.

Als Felicia nog leeft betekent het dat ze in dezelfde staat verkeert als Michael, zo niet slechter. Dat betekent dus dat er snel actie ondernomen moet worden. Joona Linna stelt een gevaarlijke missie voor: iemand infiltreert in de gesloten inrichting waar Jurek Walter zit, om zo informatie los te krijgen. Sara Bauer is de gelukkige. Lukt het haar om informatie los te peuteren van Jurek Walter?

Slaap maakt deel uit van een zevendelige boekenserie rondom Jonna Linna en is nummer vier. Het boek draait om de geestelijke gesteldheid van de mens. Jurek Walter is een slimme maar zeer gestoorde man. En hij sis niet de enige personage die een verknipte geest heeft. Zijn arts maakt misbruik van zijn functie en houdt er bepaalde fantasieën op na.

Dit is het eerst boek dat ik van Lars Kepler lees. Het verhaal neemt tegen het einde een enorme vaart aan. Je moet als lezer goed opletten wat er allemaal gebeurt. Het boek eindigt zo abrupt dat ik ervan baalde. Er rest me dus niks anders dan gewoon wachten op het volgende deel.

Andere delen uit de Joona Linna-serie: Hypnose, Contract en Getuige.

Auteur: Lars Kepler
Uitgever: Cargo
Genre: Thriller
Jaar: 2013
ISBN: 9789023477358
Blz: 464

Aartie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s