My life my week #11

Zo, ik heb alweer een druk weekend achter de rug. En gaan alweer een nieuwe week in. Tijd om weer terug te blikken om de afgelopen week.

Maandag
Na een druk weekend, is er weer tijd om aan de slag te gaan op de redactie. Ik ben momenteel bezig met de redactie van het programma Den Haag viert Prinsjesdag. Ons koninkrijk bestaat 200 jaar. Daarom viert Den Haag tot en met 2015 200 jaar Koninkrijk. Er zijn het hele jaar door verschillende festivals en evenementen. Volgende maand is het weer Prinsjesdag. Niet exact onze 200e Prinsjesdag, want tijdens de Tweede Wereldoorlog was er geen Prinsjesdag, net zoals er geen WK voetbal was. Het is een dag van mensen bellen en archiefbeelden bij elkaar zoeken.

collage dinsdag

Dinsdag – tijd voor een lekker taartje (of vlaai)

Dinsdag
Mijn vrije dag, maar wel een beetje druk. ’s Ochtends haal ik even wat boodschappen. En daarna is het duimen. Vandaag legt mijn man examen af voor de motor. En hij heeft het gehaald! Dus dat betekent taart!! Ik haalde 2 puntjes Schwarzwalder. Heerlijk, chocola met kersen. Yum! ’s Middags ben ik aan de slag gegaan met ARTy en ontwerpen van letters. Helaas kan ik je nog geen preview geven van de totale letters.

collage woensdag

Woensdag – een interessant diner

Woensdag
Weer een dag op de redactie. Een drukke. Veel plan en zoekwerk. Ik heb mijn twee collega’s op pad gestuurd voor een item over het Prinsjesdiner. Sterrenkok Henk Savelberg heeft namelijk het menu samengesteld. Een menu dat bestaat uit traditionele Limburgse gerechten, waaronder kalfskop in gelei en konijn in zuur. De draailocatie was mooi, restaurant Savelberg. En daar sta je dan, oog in oog met een kalfskop(zie je hoe hij je aankijkt??). En als een sterrenkok speciaal voor je item kookt kan je het niet maken om niet te proeven. Dus mijn twee dappere collega’s hebben geproefd van de kalfskop! Oehhh…ik zou het niet kunnen. Ik zit ’s avonds gewoon aan de krieltjes, kipschijfje en spinaziesalade, heerlijk!

collage donderdag

Donderdag – voorbereidingen

Donderdag
Vandaag weer een dag op de redactie. Eentje met veel uitzoekwerk en items uitwerken. En ook nog last minute geregel en geschuif. Als gevolg van miscommunicatie. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen, na heen en weer gemail en ge-app. Maar zo zie je maar hoe belangrijk het is om te communiceren. Laat in de middag word ik opgehaald door mijn nichtje. Vanavond logeer ik in Hoofddorp. Morgen is mijn tante jarig en zij houdt een dienst in de tempel. Dus ik ben er om een handje mee te helpen. We gaan in de avond al naar de tempel om het een en ander voor te bereiden. Zoals groenten snijden, maar ook verse bloemen in vaasjes zetten. Oh en wat waren de bloemen mooi!

collage vrijdag

Vrijdag – een dagje tempel

Vrijdag
De dag gestart met een broodje jam en een lekker cappuccino. Ik draag vandaag mijn Indiase outfit, een salwaar. Een broek met een lange tuniek erover. Zit erg comfortabel! Dit zou ik elke dag wel aan willen. Laat in de ochtend zijn we al in de tempel. Als eerst maakt mijn tante prasad. Dit is iets wat je offert aan god na de dienst. Vaak is het een zoetigheid(gemaakt van griesmeel, bloem, geklaarde boter en melk) maar het kan ook fruit zijn. Na het koken van de prasad werd het tijd om het avondeten koken. Er werd daal gemaakt, hier in Nederland heb ik als vertaling ook wel linzensoep gehoord, kouseband met aardappelen, pompoen en rijst. Een aardige klus. Mijn nichtje en ik plukten ook wat bloemen voor de mala’s (bloemenslinger) voor de goden. Het was een lange dag. Tegen 23.30 uur was ik weer terug in Den Haag. Helemaal uitgeteld…

collage zaterdag

Zaterdag – motorshoppen

Zaterdag
Zo vandaag lekker uitgeslapen. Moet kunnen haha. Nadat ik brood en melk mini donuts (speciaal verzoek) had gehaald, zijn we gaan motorshoppen. We zijn in Delft bij 2 zaken geweest en hebben wel wat leuke bikes gezien. Vandaag is meer een oriëntatiedag geweest. Even kijken wat er allemaal te koop is. Er zitten wel een aantal leuke motoren tussen. ’s Avonds wilden we eigenlijk naar het visrestaurant Catch op Schevenigen, maar helaas was er geen plek rond 19.00 uur. Ze hadden wel een plekje om 21.30 uur. Maar zo lang kan ik niet zonder eten haha. Dus zijn we naar Srikandi in het centrum geweest. Het eten was goed en erg lekker. Een minpunt is wel de chaotische bediening. Het waren 3 jonge mensen. De een bracht ons naar ons tafeltje, de ander vroeg ons te drinken en de derde kwam onze bestelling (zonder op te schrijven) noteren. Je begrijpt wel dat dat laatste niet goed kan gaan. Uiteindelijk hebben we geen voorgerecht gehad, maar meteen ons hoofdgerecht minus de extra bestelde groente. Pff..kan gebeuren. We hadden gelukkig wel genoeg gegeten. Daarna was het naar huis op de scoot. gaat een stuk sneller dan de auto en het scheelt je onwijs veel parkeergeld. Vorige week waren we naar de bios, ik was toen 17 euro kwijt aan parkeergeld. We ongeveer 3,5 uur in de garage, maar ik wist niet dat de tarieven zoveel omhoog waren geweest. Daarom gingen we vandaag gewoon op de scooter. Lekker makkelijk. Morgen heb ik een leuke dag voor de boeg, dan ga ik namelijk surfen!

collage zondag

Zondag – geen surfles, dan maar shoppen.

Zondag
Helaaaas. Het is vandaag erg slecht weer om te gaan surfen. De surfschool belde vanochtend om door te geven dat de lessen van vandaag niet doorgaan. Er staat een gevaarlijke stroming, het regent en waait behoorlijk. Nu we toch een dag vrij hebben gaan we shoppen en lekker sushi eten. Goed plan!

Zo dat was een drukke week. Vandaag begint weer een nieuwe week! Fijne week!

Handtekening Aartie

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s