Canada deel 1

Zoals beloofd start ik deze week met mijn reisverslag op mijn blog. Dit heb ik tijdens mijn vakantie niet online geplaatst omdat we daar heel weinig toegang tot internet hadden. Dus vandaar nu achteraf.

Calgary
Woensdag 10 september
Sneeuw: -4 graden

Het is onze tweede dag in Calgary en het heeft hard gesneeuwd. Er zijn veel bomen omgevallen en 30.000 huishoudens zitten al de hele ochtend zonder elektriciteit.

Calgary 05

Stukje uit de krant.

Calgary 01

Omgevallen bomen na de sneeuwstorm.

Calgary 02

French toast

Rond 8.00 uur hebben we, door de sneeuw en omgevallen bomen, naar Galaxie Diner gelopen. Een stuk waar je normaal 15 minuten over doet, maar waar we nu ruim een half uur over deden. We aten er heerlijke French toast (wentelteefjes), met aardappelblokjes en lekkere koffie. Op de terugweg kochten we bij een outdoorstore een muts en handschoenen, want met deze kou had je die wel nodig. Gelukkig had ik wel een sjaal en een dikke trui mee. Het zou de komende dag niet veel warmer worden hadden we gehoord.

’s Middags zijn we met de metro naar Chinook Centre geweest. Een mega groot winkelcentrum. In de Levi’s Store kwamen we een Belgische tegen die daar woont. Zo af en toe gaat ze nog terug vertelde ze. We hebben even staan praten en zijn daarna verder wezen winkelen.

De sneeuw zorgt voor veel problemen: bijna alle openbare attracties zoals de dierentuin en musea zijn gesloten.

Van Calgary naar Banff
Donderdag 11 september
Zonnig: 0 graden

Calgary 04

Op weg naar de camper

We zijn vroeg wakker, 7.00 uur. Ontbijten met roomservice, weer French toast(met maple syrup). In de loop van de ochtend worden we door Fraserway (waar we de camper hebben gehuurd) opgehaald. Het is een klein half uur rijden naar het ophaalpunt. Zoveel campers(rv) bij elkaar…wow. De rv die we hadden gehuurd was niet beschikbaar dus kregen we een grotere. Ook leuk, maar wel groot zeg. Nadat we onze spullen hadden geïnstalleerd zijn we boodschappen gaan halen. Het handige van deze rv is, dat het een koelkast, een vriezer én een combimagnetron heeft! Dus we konden veel inkopen. Ook kip en vis voor in de vriezer.

Calgary 03

Boodschappen halen voor de rit.

Na de boodschappen gingen we op weg naar Banff. Het plan was om op de camping Two Jack te staan, maar vanwege een water- en elektrostoring was hij dicht. Gelukkig stond er een alternatief aangegeven: de Tunnel Mountain Village. Eentje die we in eerste instantie niet wilden omdat het spoor er vlak achter loopt. Maar omdat we geen zin hadden om verder te zoeken reden we er gewoon heen. Rond 18.45 uur kwamen we daar aan. Veel hebben we toen niet gedaan. Beetje gekookt, gegeten en toen naar bed.

IMG_4838

Op weg naar Banff.

Lees hier verder: Canada deel 2 ->

 

Handtekening Aartie

Advertenties

7 gedachtes over “Canada deel 1

  1. Pingback: Canada deel 2 | Mimïsme

  2. Pingback: Canada deel 3 | Mimïsme

  3. Pingback: Canada deel 4 | Mimïsme

  4. Pingback: Canada deel 5 | Mimïsme

  5. Pingback: Canada deel 6 | Mimïsme

  6. Pingback: Review: The Photojojo Lens Set | Mimïsme

  7. Pingback: 15 plekken die ik zou willen bezoeken |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s