Canada deel 4

Van Lake Louise naar Revelstoke
Maandag 15 september
Zonnig: 25 graden

collage lake morain

Lake Morain op de vroege ochtend: een spiegelglad meer.

Vanochtend zijn we weer lekker vroeg vertrokken naar Lake Morain. Iets wat al eerder op de planning stond maar omdat het weekend was is het er onwijs druk geweest. En je mocht er toen niet met de rv komen. Dus besloten we maar om vandaag te gaan en dan zo vroeg mogelijk. Wij waren niet de enige met het plan, want toen we daar aankwamen waren er al redelijk wat mensen. Gelukkig niet zó druk dat je niet meer kon lopen. Kort hierna zijn we in de rv gestapt en naar Revelstoke gereden. Dat was onze volgende campingstop.

collage cedartrees

Giant Cedars Boardwalk Trail: even een berichtje achterlaten.

Onderweg zijn we gestopt bij de Giant Cedars Boardwalk Trail. Een pad van +- 500 meter door een klein regenwoud van grote cederbomen. Sommige van die bomen zijn meer dan 700 jaar oud. De Atlantische wind draagt vocht mee over de Columbia Mountains. In de zomer komt dit neer als regen en in de winter als sneeuw. Het was een mooie, korte wandeling. Iets verderop zijn we afgeslagen naar Skunk Cabbage Boardwalk. Een pad van 1,2 km lang over een soort moerasachtig gebied loopt. Hier wonen weer andere soorten dieren. We hebben een glimp van een muskusrat gezien. En heel veel libellen. Hierna zijn we door gereden naar de camping. Het was al ’s middags dus hebben we niet veel gedaan. Het was ook de eerste camping waar we gebruik maakten van de firepit!

collage revelstoke

Revelstoke

Van Revelstoke naar Okanagan Fall
Dinsdag 16 september
Erg zonnig: 30 graden

collage penticton

Wijnproeven bij de Red Rooster.

Vandaag was de eerste dag dat we al om 7.30 uur aan het rijden waren. Omdat we een lange rit voor de boeg hebben( 281 km, ong. 4 uur rijden) vertrokken we al om 7.15 uur. Natuurlijk zijn we onderweg op een paar plekken gestopt om de beentjes te strekken. De camping waar we nu naartoe gingen had een heel simpel principe. Je kon niet reserveren, dus wie het eerst komt wie het eerst maalt. Toen we daar aankwamen vertelde de beheerder ons dat we een brief moesten ophangen zodat anderen konden zien dat de campingplek al bezet was. Hadden wij braaf gedaan. Okanagan staat bekend als een wijndistrict. We zijn richting het stadje Penticton gereden, ongeveer 30km verder. Hier heb je meer veel wijngaarden. Daar staat Okanagan ook erg bekend om. En wat doe je dan? Juist, wijn proeven. We reden naar de Red Rooster. Een wijnproeverij. We hebben 7 soorten wijn geproefd. Niet zoals het hoort: in je mond walsen en uitspugen. Neeeee…gewoon lekker opdrinken. Van lichte wijn tot wat zwaardere. Alles ging erin. Uiteindelijk hebben we een vrij zware wijn gekocht, een meritage. Nu weet ik dat rosé niet aan mij is besteed. Na het proeven hebben we nog even door de wijngaard gelopen en wat van de super zoete druiven gesnoept.

lunch penticton

Eh..medium?

We waren natuurlijk ook al vroeg op, dan lijkt de dag onwijs lang. En vergeet je soms de tijd. We hebben bij Fibonacci Roastery & Café een lekker broodje en thee gedronken. En hier werd wel erg duidelijk dat small eigenlijk een Nederlandse large is en dat medium een Nederlandse xxx-large is. Om het eten, en drinken, te laten zakken zijn we gaan lopen. Penticton heeft van die leuke kleine winkeltjes. Wat opvallend is, er zijn onwijs veel tattooshops. Op elke hoek zie je er wel één.

Onze boodschappenvoorraad slinkt, dus op naar MEGASTORE Walmart. Wat een grote winkel. Een soort Makro, maar dan véél en véél groter. Je vindt er echt van álles! Van groente en fruit tot aan uniformen voor verpleegkundigen. Het is echt bizar hoe groot het daar is.

Walmart

Superstore Walmart

Toen we weer aankwamen op de camping bleek onze plek ingenomen te zijn door iemand anders. En er hing ook een bonnetje dat er al betaald was voor de plek. Gelukkig was er nog zat plek en zijn we rustig ergens anders gaan staan. De camping lag aan het Okanagan meer. Een groot en prachtig meer, met veel boten en watersport.

Van Revelstoke naar Lytton
Woensdag 17 september
Zonnig en af toe bewolkt.

collage indianen reservaat

Onderweg naar Lytton, door de Indianen reservaten.

Vandaag zijn we vroeg op pad want we hebben een lange rit voor de boeg. Een rit van ongeveer 4 á 5 uur. We hebben eerst de rv getankt en zijn daarna begonnen aan onze rit. We hebben besloten niet over HWY1 te rijden maar binnendoor via de 3a langs Princeton, de 5 richting en de 8. Deze route brengt je door Indianen Reservaten. Het zijn heel afgelegen gebieden. En zijn stukken waar je echt een half uur niemand tegenkomt. Tegelijkertijd zie je ook het landschap veranderen. Waar we in de Rockies naaldbomen zagen, zo zie je hier alleen loofbomen met mooie gele, oranje en rode bladeren. Een mooi gezicht. De herfst is hier al begonnen. Op de camping zelf hebben we niet veel gedaan. Omdat de waterleiding kapot was hoefden we geen stageld te betalen. Wat een geluk!

Eerdere delen lezen? Dat kan! Klik op een van de onderstaande linkjes.
Canada deel 1
Canada deel 2
Canada deel 3

Handtekening Aartie

Advertenties

3 gedachtes over “Canada deel 4

  1. Pingback: Canada deel 5 | Mimïsme

  2. Pingback: Canada deel 6 | Mimïsme

  3. Pingback: Woordloze Woensdag – Fotoverslag Canada | Mimïsme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s