Canada deel 8

Pacific Rim N.P.
Donderdag 25 september
Beetje bewolkt, geen regen: 17 graden

ocean view

De Stille Ocean, uitzicht vanaf de camping.

Vandaag een rustige dag. Jayant is twee keer door zijn rug gegaan. Eerst gisteren en toen weer vandaag. Dus we hebben niet veel gedaan. Een beetje opgeruimd, gelezen, gepuzzeld. Zonder elektriciteit en internet is het erg rustig. Een beetje net als vroeger. Toen iedereen nog iets las in plaats van de hele dag op z’n mobieltje te staren. Deze hele vakantie hebben we trouwens heel weinig geïnternet. En ik moet zeggen: het geeft een bepaald soort rust in je hoofd. Op een gegeven moment miste ik het niet. Lekker lezen, dat was weer even goed! Morgen weer een dag!

Van Pacific Rim N.P. naar Nanaimo
Vrijdag 26 september
Regen, regen en weer eens regen: 17 graden

nanaimo

Rondje Nanaimo.

Vandaag zijn we vroeg vertrokken vanuit Pacific Rim richting Nanaimo. Een leuk plaatsje. We hebben op de camping een leuke plek: met ocean view. Nanaimo is een vrij grote stad. En het was daarom ook onwijs lastig om een parkeerplek in de stad te vinden. Gelukkig hadden we er een gevonden. Maar dat was een plek waar je maar 3 uurtjes mocht staan. We hadden in de toeristenfolder gelezen over een zaakje dat de lekkerste fish ’n chips verkocht. Eerst liepen we helemaal door tot de haven. Daar was toevallig ook een farmers market, maar omdat het zo slecht weer was, was er bijna niemand. Sneu voor de farmers. We liepen terug, nu echt opzoek naar het zaakje, die op nummer 1 zat. We vonden het! Toen lazen we: we zijn verhuisd. Naar een straatje achter de haven. Dus wij weer teruglopen. Weer langs de farmers market. We hebben de buurt een beetje verkend en hebben toen ons eten gehaald. De eigenaresse herkende de Nederlandse taal. ‘You’re from Holland?’, ‘Yes, how did you know?’, ‘Well, you speak Dutch!’. Duhh. Ze verstond het niet helemaal maar herkende het wel omdat ze heel vaak in Amsterdam is geweest. Haar zaak was ook geïnspireerd op onze friet. Echt leuk om zoiets te horen. Ze liet ons een Turkey Beer soepje proeven. Een recept uit haar familie. Iets dat ze misschien op haar menulijst wilde zetten. Het proefde goed. Toen we op de camping waren en ons meegebrachte eten open maakte zat er een verkeerde bestelling in. Balen! Gelukkig hadden we nog salade en hoefden we geen honger te leiden.

 

Van Nanaimo naar Victoria
Zonnig: 17 graden

Heel vroeg zijn we vandaag niet vertrokken. Ik denk zo rond 10.30 uur. De rit van Nanaimo naar Victoria is in principe geen lange route. Onderweg daarheen zijn we op twee plekken gestopt. Als eerst stopten we in Chemainus (ooit van gehoord??). Chemainus staat bekend om zijn wereldberoemde (!) muurschilderingen. Bij de Visitor Centre haalden we een plattegrond. Maar eigenlijk was de route heel simpel. Overal waar je keek waren gele voeten op de stoep. Het enige wat je moest doen was de gele voeten volgen. De voeten brachten je langs alle muurschilderingen. Hoe makkelijk is dat?! Er waren in totaal 42 muurschilderingen. Allemaal vertellen ze een verhaal. In dit kleine stadje (of dorpje) is er veel geschiedenis. De Chinezen en Japanners waren al hier al heel vroeg, rond 1863. En dat komt door de gigantische houtzagerij dat dit stadje heeft. De Chinese ‘Bull Gang’ schijnt als een van de eerste arbeiders geweest te zijn. Ook de Japanners bleven niet achter. Een aantal van die muurschilderingen gaat door een Japanse wijk.

Chemainus

Chemainus

Ik heb nog nooit zoveel muurschilderingen bij elkaar gezien. Na Chemainus zijn we doorgereden naar Duncan ‘The city of the Totempoles’. We hadden het idee een bezoek aan het Qun’utsun Cultural Centre te brengen. Toen we daar aankwamen zat er niemand bij de kassa. We hebben even gewacht en zijn toen doorgelopen. Vanuit het kantoortje kom je dan in een gigantische tuin terecht. Normaal gesproken zijn er allerlei activiteiten, zoals dans, kookworkshops en houtbewerking. Maar alles was dicht. We hebben even door de tuin gelopen en zijn er toen maar weggegaan.

victoria 01

De haven in Victoria.

victoria 02

Ook vliegtuigen varen.

victoria 03

Het Parlementsgebouw.

Aan de overkant van de straat was een winkelcourt. Een kleine winkelcentrum. We zijn daar maar even gaan rondlopen. Kochten een krantje en liepen weer terug naar de rv, om door te rijden naar Victoria. Victoria is een stad dat onwijs Engels aandoet. Hier wonen ook de meeste Engelsen uit heel Canada. Ook hier is het lastig om de rv te parkeren. Gelukkig is er niet ver van de camping een bus die richting de stad gaat. Dus in de avond zijn we de stad gaan verkennen. Wat lijkt dit op Londen, maar dan in het klein. Als je van Londen houdt, dan houdt je zeker van Victoria.’s Avonds zijn we bij Earl’s wezen eten. Een hippe tent. En erg druk ook. Het eten is er lekker. We aten yam fries (patat van zoete aardappel) en sushi als voorgerecht. Als hoofdgerecht had ik Indiase curry en Jayant bbq-kip met aardappelen en een bergje kool. Ik had zoveel gegeten dat het leek alsof mijn buik op springen stond. En mijn cola refill..tja..wat zal ik daarvan zeggen. De kleur leek op whiskey. En bij de eerste slok: ja, onwijs aangelengd met water. Dit was geen cola meer. Misschien dat het daarom gratis was?

Handtekening Aartie

Advertenties

Een gedachte over “Canada deel 8

  1. Pingback: Woordloze Woensdag – Fotoverslag Canada | Mimïsme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s