‘Je suis Charlie’

Vandaag is het in Frankrijk de dag van nationale rouw. Straks om 11.00 uur wordt in Nederland een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aanslag van gisteren.

Gisteren stormden 2 gewapende mannen de redactie van Charlie Habdo binnen met een duidelijk doel: gericht slachtoffers maken. Het is een aanslag op een publiek platform. Een laffe daad. Net zoals velen anderen verafschuw ik wat er is gebeurd. Het is een aanslag op je stem, een aanslag op de creativiteit, een aanslag op een identiteit. Het probeert een samenleving te ontwrichten, maar het tegenovergestelde gebeurt: men komt als één bij elkaar.

Gisteren was het een redactie en doet het je misschien niet veel. Maar stel, je bent onwijs actief op je blog, Facebook, Twitter, Instagram en noem maar op. Stel je voor dat bij elke mogelijke post je pc/laptop letterlijk zou kunnen ontploffen omdat jouw post iemand niet aanstaat. Hoe voel je je dan? Het is toch jouw mening? Jouw ding? Moet je 1000 keer nadenken voor je iets post? ‘Nee, natuurlijk niet. Iemand anders moet er vanaf blijven’ hoor ik je zeggen. Juist, point made.

Zoals mijn collega Marjolein Visser vandaag al postte:

Vrede kan niet bewaard worden door middel van strijdkracht. Het kan alleen bereikt worden door middel van ons verstand. – 08/01/15

Aartie

Advertenties

5 gedachtes over “‘Je suis Charlie’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s