Henna…henna…en meer henna

Afgelopen twee weekenden stonden in het teken van de hennakunst. Twee weekenden vol inspiratie, gezelligheid en vooral veel plezier.

Henna?? Wat is henna?
Hennapoeder komt van het fijngemalen blad van de Lawsonia Inermis struik. Een struik die niet overal groeit en vooral voor komt in warme gedeeltes van de wereld zoals India, het Midden-Oosten en Afrika. De blaadjes worden geplukt, gedroogd en daarna fijngemalen tot een poeder.

collage

Henna Bootcamp. Foto’s: KSJ Fotografie

Henna Bootcamp
Zondag 29 november was het zover. Ik had me, samen met mijn zusje, opgegeven voor de Henna Bootcamp, georganiseerd door Aparna Events,  samen met 6 andere henna-artiesten. Een dag vol workshops waarin je je vaardigheid traint. Alhoewel het een dag voor gevorderden leek, waren er toch wat beginners. En dat kwam ook terug in de workshops.

Het was een lange dag, die begon met een opwarmertje: Mix, fix en aftercare. Kortom, hoe mix je je eigen henna, hoe maak je een cone (een tool waarmee je henna kan aanbrengen) en hoe zorg je voor de henna na het aanbrengen ervan. Daarna ging Henna by Cocolily verder met de partystrips. En daar zat een opdracht aan vast: maak een partystrip in 5 minuten. Oh, the pressure! Ik houd van netjes werken. Dus mijn design was gedoemd te mislukken. Ik heb er dus ook geen foto van gemaakt.

Henna Aashiqana gaf ons een workshop in een Khaliji-design. Niet echt mijn specialiteit, maar het is goed om out-of-the-box te denken en te doen. We deden haar 1-op-1 na. Als laatst kwam Voir Fotografie met een tips & trick workshop over hoe je je foto’s kan verbeteren. We moesten natuurlijk ook een opdracht doen. Super leuk om t e doen. Een beetje de hersens kraken en bedenken hoe je een hand met henna goed op de foto kan krijgen. Challenging!

collage.jpg

Henna Dreamzz Weekend

Henna Dreamzz Weekend
Maar mijn henna avontuur was nog niet voorbij. Want afgelopen weekend mocht ik het eerste Henna Dreamzz Weekend meemaken. Dit werd georganiseerd door Hand of Fatima en Art Mariam.

Het was een weekend vol henna-fun. We hadden workshops over verschillende stijlen in henna. Hoe herken je een bepaalde stijl? Dat kan alleen maar wanneer je de juiste kennis hebt. En die kennis kregen we overgebracht door Fatima. Oefenen, oefenen, mislukken en weer verder oefenen. Het hoort er allemaal bij. Tussendoor hadden we tijd om te relaxen. Er was een sauna, een whirpool, een stoomcabine, je kon lekker buiten wandelen én er waren twee deelnemers die masseuses zijn! Iedereen heeft dus ook lekker genoten was een massage. Vooral de handen masseren was wel nodig, want van het henna zetten kan je wel eens kramp krijgen.

De tweede workshop die we kregen was zijde bewerken met henna. En daar komt best veel bij kijken. Ik had nog nooit eerder met zijde en henna gewerkt. Uberhaupt niet met textiel en henna. Wel met textielverf en -pennen, maar dat is natuurlijk anders. Zijde bewerken met henna is een slow process. Je moet niet denken dat je binnen één dag iets in elkaar kan knutselen en het dan meteen cadeau kan geven. Nee. De henna laten opdrogen en de kleur tot zijn recht te brengen neemt weken in beslag. Zoals Mariam ook vertelde, er zijn henna artiesten die een design maken, dit een paar maanden weg leggen om het vervolgens er weer bij te pakken en dan weer af te maken. Daarna laten ze het weer liggen. Hoe langer het je laat liggen hoe mooier de kleur tot uiting komt. Geduld is dus een schone zaak.

We waren met 12 dames, allemaal verschillend, maar toch hadden we allemaal iets met elkaar gemeen: henna! Het was zo mooi om te zien hoe dat allemaal bij elkaar kwam. Iedereen kwam uit verschillende delen van het land en er waren er zelf een paar uit het noorden van Duitsland. Het was een bijzonder weekend!

Oh ik hou van henna!

Aartie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s