Recept: bananenbrood

10-1

Ik heb heel wat bananenbroden gebakken. De ene keer is ie superlekker en de andere keer was ie echt niet te eten (teveel bakpoeder). Vandaag deel ik het recept met jullie.

01-1

Dit heb je nodig:

  • 2 mengkommen
  • 1 langwerpige cakeblik (siliconenvorm kan ook)
  • 3 middelgrote bananen
  • 100 gram havermout, vermalen in een keukenmachine
  • 80 gram smeltmeel (kan ook elk ander soort meel zijn)
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels kokosvet
  • 1,5 eetlepel amandelmelk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 eetlepels agave siroop (honig kan ook)
  • 3 grote Medjoul dadels (fijngehakt)

02-1

Optioneel zijn:

  • rozijnen
  • gedroogde cranberries
  • andere noten
  • kokossnippers
  • amandelsnippers

Zo ga je te werk:

  • Als eerst verwarm je de oven voor op 175 graden.

03-1

  • Schil nu de 3 banen en prak deze helemaal fijn in een kom.
  • Voeg nu 3 eetlepels Agave siroop toe. En mix goed.
  • Voeg nu 3 eetlepels kokosvet toe. Het is hard, maar met een beetje prakken komen het goed. Het is niet erg als er nog kleine klontjes vet overblijven.
  • Meng in een andere kom je smeltmeel en de havermout.
  • Voeg daar 2 theelepels bakpoeder aan toe.
  • Doe dit mengsel bij je bananenprak.

04-1

  • Voeg nu de 2 eieren eraantoe. En mix dit heel goed.
  • Wanneer alles gemixt is voeg je 1,5 eetlepel amandelmelk toe. Mix weer goed.

05-1

  • Nu ga je de overige ingrediënten toevoegen: voeg de dadels, rozijnen, nootjes etc. toe.
  • Mix de boel even goed door. En giet het dan over in je cakeblik. Als laatst kan je nog wat noten en zaden op de bovenkant strooien.

06-1

  • Stop het nu in de oven.

07-1

08-1

Het duurt ongeveer 45 tot 60 minuten voordat je bananenbrood gaar is. De ene keer duurt het langer dan de andere keer. Check na 45 minuten even met een sate prikker of deze er schoon uit komt. Zo niet, stop je baksel dan voor 15 minuten weer in de oven.

09-1

Wanneer je hem uit de oven haalt moet je het even laten afkoelen, en dan kan je er plakje van eten!

Eet smakelijk!

Aartie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s