#######….hashtag overkill!

hashtags

Hashtags…hashtags…en nog meer hashtags. Overal kom je dit tekentje # tegen. De naam hashtag bestaat eigenlijk niet zo heel lang. Vroeger kenden we het als ‘het hekje’ of ‘nummerteken’, maar sinds 2007 heeft dit symbool een nieuwe naam erbij, juist hashtag.

Waarvoor een hashtag?
Eerst vooral te vinden op Twitter, maar de laatste paar jaar ook op instagram en Facebook. Ik gebruik ze ook. Meestal op mijn Instagram-account en soms op mijn Facebook. Hashtags gebruik je wanneer je iets labelt met een bepaald onderwerp. Wanneer je dan zoekt op bijvoorbeeld #liefde, dan krijg je alle posts met dat onderwerp te zien. Het is dus niet alleen handig maar ook super effectief, want je kan je makkelijk filteren. En je kan het hekje voor elk woord neergooien.

De overkill
Je hebt mensen die normaal gebruik maken van hashtags, maar je hebt ook mensen die een lijst van ruim 30 hashtags aan hun foto of post hangen. En wanneer je goed kijkt naar de tags, dan zie je dat er soms wat onzinnige hashtags tussen staan. Hier gaan mijn haren recht overeind van staan. Doe.dat.nou.niet.

Gebruik een hashtag gewoon waar het voor is en niet om via een omweg extra bezoekers of likes te te krijgen. Want vroeg of laat zal men merken dat je helemaal geen posts hebt waar zij naar opzoek zijn.

Daarnaast ziet het er echt slordig uit…zo’n megalijst van hashtags. Ja, echt. Het ziet er niet uit. En je weet dan duidelijk niet wat het concept van een hashtag inhoud: kort en duidelijk aangeven waar je post (foto etc) over gaat. Een beetje amateuristisch lijk je naar anderen toe. Is dat wat je wilt? Nee toch. Wanneer ik een post zie met zoveel hashtags, heb ik eerlijk waar geen zin meer om de post verder te bekijken.

Wat moet je dan wel doen?
Houd het simpel. Maar gebruik wel slimme woorden. En lees je hashtags goed na op de juiste spelling. Anders heb je er alsnog niks aan. Zou zonde zijn, niet waar?

#overenuit

Aartie

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s