Avocado’s? Ja, lekker!

Avocado - Nur Afni

De groene avocado

Wat houd ik van deze vrucht. Mooi groen(soms bruin) aan de buitenkant en zacht en romig aan de binnenkant. Ik eet elke week wel minstens 2 of 3 stuks. En dan vooral door mijn salade. Heerlijk vind ik het.

Waarom je meer hiervan zou moeten eten? Ik zet het voor je op een rij.

Goede vetten
‘Maar zit daar dan niet veel vet in?’ hoor ik je al vragen. Er zit vet in, maar dat zijn goede vetten. Avocado’s bevatten goede vetten. Deze vetten verlagen het LDL-cholesterol gehalte en verhogen het HDL-cholesterol gehalte, het goede cholesterol. Dus dat is een goed teken.

Vitamines
Vitamine B, K en E: present! Vitamine B zorgt voor een mooie huid, haar en nagels en is nog een goed voor je stofwisseling. Vitamine K zorgt voor goed groeiende botten (handig voor later) en vitamine E voorkomt retinopathie, een ziekte aan je netvlies. Goed voor de oogjes dus!

Vezels
Oh vezels…we zouden er allemaal meer van binnen moeten krijgen. Avocado’s hebben veel vezels. Ze hebben zowel oplosbare als onoplosbare vezels. De onoplosbare zorgen voor schone darmen en de oplosbare vezels zorgen ervoor dat je een vol gevoel krijgt.

Foliumzuur
Ja, dat wat je vaak neemt als je zwanger bent of wilt worden. Maar het zit dus ook in een avocado. Goed voor de moeder en goed voor de baby! Oh ja, en foliumzuur schijnt ook goed te zijn voor het hart.

Eiwit
Wil je minderen met vlees? Kies dan voor de avocado. Wist dat de aminozuren die erin zitten eiwitten vormen. Deze worden dan weer door de vezels goed opgenomen door het lichaam.

Eet jij avocado’s of vind je ze totaal niet lekker?

Aartie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s