[Inspiratie] Waarom je niet bang moet zijn om te falen

buddha-mark-daynes

Falen. Ik hou er niet van. Maar het gebeurt.

Falen is iets waar we niet van houden. Helaas is het niet te voorkomen. Falen, ja dat gaat gewoon. Waarom houden we niet van falen? 1. Het doet pijn en 2. Het tast ons eigenwaarde aan.

Als we met een ander oog kijken naar het ‘falen’ dan merk je dat het eigenlijk helemaal niet zo erg hoeft te zijn. Het kan zelfs in je voordeel werken.

  1. Falen maakt je bewust op welk punt je kan verbeteren. Het highlight onze zwakke punten. Elke keer dat je faalt, zij het een toets of in het wassen van je kleren op de verkeerde temperatuur, je leert elke keer iets nieuws.
  2. Falen geeft aan op welk punt we beter kunnen. Vaak wanneer je faalt heb je niet je volle 100% gegeven. Dat is vaak bij mij het geval. Ik denk dat het wel het geval is, maar achteraf gezien is het niet zo. Neem geen genoegen met ‘middelmatig’ maar ga altijd voor het meest haalbare. Haal altijd het beste uit jezelf.
  3. Geloof het of niet, maar falen maakt je wel sterker. De meest succesvolle mensen hebben bergen teleurstellingen en mislukkingen achter de rug. Door deze ervaringen weten ze welk pad zij moeten bewandelen om tot hun doel te komen en welk pad niet.
  4. Door te falen wordt het besef van het ‘echt willen’ groter. Als je echt iets wilt, of je droomt echt van iets, en je faalt halverwege, haak je dan af of ga je er met dubbel zoveel moed in? Ik ga voor het tweede. Hoe zonde is het als je halverwege het bijltje erbij neergooit, alleen maar omdat je op een onderdeel gefaald hebt? Jezelf blijven pushen tot je je doel hebt bereikt dat is belangrijk.
  5. Falen kan ook een teken zijn dat iets niet voor je weggelegd is. Wanneer je na vele pogingen er toch niet in slaagt om je doel te bereiken, dan moet je je er misschien bij neerleggen dat je hier niet groot in gaat worden. En soms is dat niet zo erg. Focus je dan op je andere sterke eigenschappen, want geloof me, je hebt er meer dan één.

Onthoud, je kan beter een keer falen dan dat je het nooit geprobeerd hebt.

Aartie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s