Instagram pods – zo gebruik je het

instagram-1789189_960_720

Zo nu en dan wijzigt het algoritme van Instagram. Je feed verandert, soms niet in positieve zin. Sinds het algoritme een paar maanden geleden is verandert zie je vaak posts van een paar dagen geleden (soms wel tot 6 dagen terug). Je moet nu veel meer je best doen om zichtbaar te blijven tussen al die andere mooie posts. Sinds het algoritme is verandert hebben veel grote bedrijven en social influencers ‘last’ hiervan. Hoe dat komt? Zij hebben minder engagement met hun volgers. Ze kennen hun volgers niet persoonlijk. De ratio van follow-like is vele malen lager dan bij iemand die zijn/haar volgers wel kent en waarbij het engagement hoger ligt.

En wat heeft een Instagrampost nu juist nodig om zichtbaarder te zijn? Juist, meer likes én echte reacties. Aan reacties zoals ‘gaaf’, ‘coole post’ of ‘mooi’ heb je in principe niks. Deze worden namelijk niet gezien als echte reacties.

De pods

Gelukkig is er een trucje om weer hogerop te komen, namelijk door middel van pods. Een pod is een groepje Instagrammers (max 15) die elkaar helpen hoog in de ranking te blijven. Dit doen ze door elkaars foto’s te liken en daar ook echte reacties op achter te laten. Er zijn Facebookgroepen waar oproepen staan om een pod te vormen. Maar je kan natuurlijk altijd wel zelf een pod vormen. En dat doe je zo:

  • Maak een groepsbericht met de mensen van wie jij denkt die in een pod willen. Dit kan op Facebook maar ook gewoon op Instagram. Leg goed aan ze uit wat de bedoeling is.
  • Zorg dat iedereen zijn/haar notificaties aan heeft staan. Zodra iemand uit je pod een foto plaatst krijg je een melding. Nu kan iedereen meteen beginnen met liken en reacties achter te laten.
  • Je reactie moet uit mee dan 4 woorden bestaan. Minder woorden worden namelijk niet gezien als een echte reactie. Dus geef een reactie die echt is en betrekking heeft op de foto.
  • Extraatje: tag de Instagrammer die de foto plaatst.

Sinds ik ben begonnen met mijn trouwblog Vadhudreams, ben ik een stuk actiever op Instagram. Er gaat veel tijd zitten in het onderhouden van mijn account. Ik zit zelf nog niet in een pod, maar dit uitproberen lijkt mij erg interessant.

Heb jij wel eens in een pod gezeten of er een gemaakt? Ik ben benieuwd!

Aartie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s